Link til kirkekalenderLink til menu

Artikler

'Vil du med i kirke på søndag?''Kirken den er et gammelt hus, står, om end murene falde.' Sådan skrev Grundtvig i 1836. Kirken er der, når vi har brug for den. Til de store milepæle i livet: Barnedåb, konfirmation, bryllup og begravelse - og når livet gør ondt og det hele føles tungt og ubærligt!

Men kirken har også brug for os - året rundt, hvor der holdes gudstjenester! Hvis ikke vi kommer i kirken, mister vi noget værdifuldt; og det ender med, at en del kirker må lukke! Mange mennesker kalder sig kulturkristne. De tager ikke afstand fra kirken. De erkender, at den er fundamentet for vores måde at tænke og handle på. Men at opsøge kirken er en anden sag.

Jeg tror, at mange måske bliver væk på grund af generthed eller blufærdighed. For hvad vil folk tænke, hvis jeg pludselig begynder at gå i kirke 'i utide'?

For nylig stødte jeg på et læserbrev af Phillip Faber, leder af DR's pigekor. Han skrev, at det ikke var kirkens / præsternes opgave at trække folk i kirke. 'Kom selv, tag din nabo under armen og mød op!' skrev han.

Jeg hører til dem, der går i kirke en gang imellem, og hver gang tænker jeg: 'Hvor er det ærgerligt, at der ikke kommer flere. De snyder jo sig selv - går glip af noget meget værdifuldt.'

De fleste her i vores tre sogne er medlemmer af folkekirken - 89%. De er med til at vedligeholde vores smukke gamle kirker og sikre, at der afholdes gudstjenester. Kirken står klar hver søndag: opvarmet, smukt oplyst og ekstra pyntet til højtiderne. Organist, kirkesanger, kirketjener, præst - alle er de velforberedte og imødekommende. Også graverne gør et stort arbejde med at passe og renovere kirkegårdene.

Der bliver taget imod os i døren med stor hjertelighed. Man føler sig velkommen. Højmessen afvikles i ro og værdighed. Der er tid til fordybelse og eftertanke. Dagens prædiken er altid klar og enkelt opbygget. Budskabet går tydeligt igennem. Salmevalget understøtter dagens tekst så fint. Kort sagt: Der er meget værdifuldt, livsbekræftende og opløftende at hente i kirken!

Jeg har siddet i menighedsrådet i tre år og fået indblik i, hvor omfattende og tidskrævende det arbejde faktisk er. Der bliver lagt mange kræfter i at få det hele til at fungere. 'Kirken den er et gammelt hus, står, om end murene falde.' Ja, murene skal nok holde - men hvad med kirken?

Mon ikke mange endnu husker genindvielsen af Særslev Kirke? Kirken var helt fuld, og vores biskop, Tine Lindhardt, holdt en flot prædiken og tale, hvor hun bl.a. sagde: 'Husk nu at bruge jeres kirke. Kom, som I er!'

Annette Kofoed
menighedsrådsmedlem


Kirkekalender
Torsdag 16. september
Meditationsgudstjeneste
Særslev:19.00
Meditationsgudstjeneste ved Gunvor Sandvad
Ejlby:
Melby:
Se flere datoer

Information
Afstandskravene er ophævet i Folkekirken fra og med lørdag d. 14. august. Det betyder, at der nu ikke længere er nogen begrænsning på, hvor mange der må være inde i kirkerne ad gangen. Kort sagt: Vi må fylde kirkebænkene, synge og holde gudstjeneste og kirkelige handlinger, ligesom vi gjorde før corona-epidemien.

Arrangementer
Meditationsgudstjeneste
Torsdag 16. sept. kl. 19.00 i Særslev Kirke
Meditationsgudstjeneste er en anderledes måde at være til gudstjeneste på: Kirken er kun oplyst a....
Læs mere
Se alle arrangementer

Andagter & prædikener
Prædiken i Ejlby Kirke 5. september 2021
Prædiken i Ejlby Kirke 5. september 2021 14. søndag efter trinitatis v. sognepræst Gunvor Sandv....
Læs mere
Prædiken ved konfirmation - Søndag d. 29. august 2021 i Særslev Kirke
Prædiken ved konfirmation Søndag d. 29. august 2021 i Særslev Kirke 13. søndag efter trinitatis....
Læs mere
Nyt fra menighedsrådet og sognepræsten
Referater
Referat af åbent menighedsmøde 1. september 2021. Referatet kan læses som PDF-fil ved at klikke på ....
Læs mere
Konfirmationer i Særslev Kirke
Konfirmationer i Særslev Kirke Nu er det endelig blevet tid til konfirmationer! Hvor vi gl....
Læs mere
Kommende møder:
07. oktober 2021 kl. 19.00
02. november 2021 kl. 19.00
01. december 2021 kl. 19.00

Nyt fra graveren
Kirkegårdene
Kirkegårdene Der er sket store forandringer på vore kirkegårde det seneste par år. Der er blevet....
Læs mere
Sognepræst: Gunvor Sandvad
Tlf.: 64 84 11 37 (fastnet)
Tlf.: 23 44 71 09 (mobil)
Mail: gsa@km.dk

Tilgængelighedserklæring