Link til kirkekalenderLink til menu

Artikler

Det er ikke for sent....

Det sidste halvandet år har corona vendt op og ned på mange ting. Det har været en tid med mange afsavn. Især det at kunne være sammen med hinanden. På tabskontoen står også, at mange ikke kunne holde dåb, konfirmation, bryllup, begravelse og bisættelse på den måde, som man gerne ville.

Bisættelser og begravelser er i sagens natur blevet gennemført. Med den ekstra sorg oveni, at ikke alle kunne være med i kirken og bagefter. Flere konfirmationer er igen i år flyttet til eftersommeren. Dåb og bryllupper er blevet udsat til bedre tider uden restriktioner. Vi må håbe, at de bedre tider snart kommer og at de bliver her.Corona-tiden har også lært os, at ting kan gøres på andre måder, end vi plejer. Det meste af tiden har kirkerne heldigvis været åbne. Restriktionerne er blevet lempet, så vi nu igen må være flere i kirken. Ligesom vi også må synge. Det er nu dejligt.

Det er aldrig for sent at have dåb. Selvom et barn har fået navn og for længst er vokset ud af familie-dåbskjolen, kan han eller hun godt blive døbt. Dåb kan være ved en søndagsgudstjeneste, ved en børnegudstjeneste (børnekirke) eller ved en særlig dåbsgudstjeneste kun med de inviterede. Man kan fejre barnets 1-2-3-4... års fødselsdag med at holde dåb. Eller man kan vælge en dag uden nogen anden anledning, end at nu skal det være!

Man kan også blive døbt som ung eller voksen. En af mine bekendte blev døbt i alderen 70+... Så man er aldrig for gammel til at blive døbt. Omvendt er man heller aldrig for ung. Vil man gerne have sit barn døbt, er det ikke for sent. Man behøver ikke vente til børnene bliver store, bare fordi de ikke blev døbt som helt små.

Det er heller aldrig for sent at blive gift - selvfølgelig under forudsætning af, at man kender en, man gerne vil giftes med!! Hvis man er borgerligt viet og gerne vil i kirken, kan man få en kirkelig velsignelse af sit ægteskab.

Så her fra mig en opfordring: Tøv ikke med at ringe eller skrive, hvis du går med tanker om dåb, konfirmation, bryllup, kirkelig velsignelse eller noget helt femte. Uanset hvordan det kommer til at gå med coronaen, finder vi ud af noget. Kirkedøren er åben - og det er aldrig for sent.

Mange sommerhilsner fra Gunvor

Kirkekalender
Torsdag 16. september
Meditationsgudstjeneste
Særslev:19.00
Meditationsgudstjeneste ved Gunvor Sandvad
Ejlby:
Melby:
Se flere datoer

Information
Afstandskravene er ophævet i Folkekirken fra og med lørdag d. 14. august. Det betyder, at der nu ikke længere er nogen begrænsning på, hvor mange der må være inde i kirkerne ad gangen. Kort sagt: Vi må fylde kirkebænkene, synge og holde gudstjeneste og kirkelige handlinger, ligesom vi gjorde før corona-epidemien.

Arrangementer
Meditationsgudstjeneste
Torsdag 16. sept. kl. 19.00 i Særslev Kirke
Meditationsgudstjeneste er en anderledes måde at være til gudstjeneste på: Kirken er kun oplyst a....
Læs mere
Se alle arrangementer

Andagter & prædikener
Prædiken i Ejlby Kirke 5. september 2021
Prædiken i Ejlby Kirke 5. september 2021 14. søndag efter trinitatis v. sognepræst Gunvor Sandv....
Læs mere
Prædiken ved konfirmation - Søndag d. 29. august 2021 i Særslev Kirke
Prædiken ved konfirmation Søndag d. 29. august 2021 i Særslev Kirke 13. søndag efter trinitatis....
Læs mere
Nyt fra menighedsrådet og sognepræsten
Referater
Referat af åbent menighedsmøde 1. september 2021. Referatet kan læses som PDF-fil ved at klikke på ....
Læs mere
Konfirmationer i Særslev Kirke
Konfirmationer i Særslev Kirke Nu er det endelig blevet tid til konfirmationer! Hvor vi gl....
Læs mere
Kommende møder:
07. oktober 2021 kl. 19.00
02. november 2021 kl. 19.00
01. december 2021 kl. 19.00

Nyt fra graveren
Kirkegårdene
Kirkegårdene Der er sket store forandringer på vore kirkegårde det seneste par år. Der er blevet....
Læs mere
Sognepræst: Gunvor Sandvad
Tlf.: 64 84 11 37 (fastnet)
Tlf.: 23 44 71 09 (mobil)
Mail: gsa@km.dk

Tilgængelighedserklæring