Udskrift fra: www.de3sogne.dk

Kommende arrangementer
Udskriv denne side  
Julekoncert med Pilekoret

Tirsdag d. 12. dec. kl. 19.30 i Ejlby KirkePilekoret er et blandet 4-stemmigt kor med et repertoire, der spænder fra klassisk til rytmisk musik med afstikkere til danske sange, salmer og viser fra de sidste 300 års righoldige danske sang- og salmeskat.

Pilekoret har efterhånden 32 år på bagen. De 28 korsangere kommer fra hele Nordfyn og øver hver tirsdag fra kl. 19.30 til 21.45 i Nørre Nærå. Tidligere musikskoleleder i Otterup, Lars Oxenvad, er dirigent for koret, der altid er åbent for nye sangglade deltagere.

Ved koncerten i Ejlby Kirke vil koret fremføre et bredt udsnit af adventstidens og julens salmer, og der vil også blive mulighed for selv at synge med på kendte salmer, der hører adventstiden til. Der er gratis adgang.

Georg KlintingJuleafslutninger

Nordfyns Efterskole

I år må vi desværre undvære at være i Særslev Kirke til juleafslutningerne. I stedet for kommer præst og kirkepersonale rundt på Særslevs skoler og institutioner til juleafslutning:

Torsdag 14. dec. kl. 17.30 på Nordfyns Efterskole


Juleafslutninger

Børnehuset Særslev

I år må vi desværre undvære at være i Særslev Kirke til juleafslutningerne. I stedet for kommer præst og kirkepersonale rundt på Særslevs skoler og institutioner til juleafslutning:

Fredag 15. dec. kl. 9.30 i Børnehuset Særslev


Juleafslutninger

Særslev Skole

I år må vi desværre undvære at være i Særslev Kirke til juleafslutningerne. I stedet for kommer præst og kirkepersonale rundt på Særslevs skoler og institutioner til juleafslutning:

Torsdag 21. dec. kl. 13.30 på Særslev Skole


Kirkehøjskolen: Filmaften

Tirsdag d. 9. jan. kl. 19.00 i Veflinge Præstegård

Vi ser filmen 'Der kommer en dag'. Filmen vandt Gabriel prisen 2017 som årets bedste kirkelige film. Filmen er delvist optaget ved Gyldensteen.'Der kommer en dag' er en 'David mod Goliat'-historie. Året er 1967. En ny ungdomskultur er på vej. Kapløbet om rummet er på sit højeste, og drømmen om frigørelse vinder frem over alt. På Nørrebro fjernes de to uadskillelige brødre, Elmer på 10 og Erik på 13, fra deres syge mor og anbringes på børnehjemmet Gudbjerg, hvor tiden står stille. Forstanderen har sine egne filosofier og reglementer. Her skal uvorne drenge blive til lydige samfundsborgere for enhver pris. Fra allerførste dag forstår brødrene, at de har mistet deres frihed, og en daglig kamp for overlevelse begynder.


VINTERMØDE

Søndag d. 14. januar 2018

Velkommen til et fornøjeligt og humoristisk
VINTERMØDE

Søndag d. 14. januar 2018
med Kertemindes 'sjove (bede)-mand' - Nils-Peter Holm'Glæde er det eneste - der bliver større ved at blive delt'

Kom og bliv fyldt op med et godt grin, en god latter og lidt alvor i hans sprudlende foredrag 'Jeg elsker den brogede verden'.

Eftermiddagen begynder med gudstjeneste i Ejlby Kirke kl. 14.00, hvorefter der er kaffe, lagkage og underholdning i konfirmandstuen i Særslev Præstegård.

Gratis adgang


Babysalmesang

Fra onsdag d. 31. januar til og med onsdag d. 21. marts er der igen tilbud om babysalmesang.Vi mødes om onsdagen kl. 10.00 i præstegårdens konfirmandstue til en god halv time med sange, rytmer, dans og fagter. Bagefter er der tid til hyggelig snak og formiddagskaffe/-te. Man er også velkommen, selvom man kun kan være med nogen af gangene. Nærmere information og tilmel-ding hos Gunvor Sandvad.


Kyndelmissegudstjeneste

Søndag d. 4. febr. kl. 19.00 i Melby Kirke

Traditionen tro indbydes der til kyndelmissegudstjeneste. Sognepræst Ole Hansen fra Veflinge vil stå for den stemningsfulde lysgudstjeneste. Vi skal synge salmer og høre bibellæsninger om lyset, der skinner i mørket.
Fastelavn

Søndag d. 11. febr. kl. 14.00 på Asylet

Særslev FDF, Borgerforeningen og Kirken inviterer i fællesskab til fastelavn på Asylet, Hemmers-lev 22. Først er der familiegudstjeneste med bibelfortælling og sange i børnehøjde. Bagefter slår vi katten af tønden. Vi skal selvfølgelig også spise fastelavnsboller! Vi håber, at mange - små og store - møder op i festlig udklædning! Billedet viser kattekongerne og kattedronningerne fra sidste fastelavn:
Kirkehøjskolen: 'Præstegårdskultur gennem 500 år'

Tirsdag d. 20. febr. kl. 19.30 i Bogense Kirke

Hen over sommeren har der været en udstilling i Den Fynske Landsby om livet i de fynske præstegårde. Udstillingen er nu blevet til en vandreudstilling, som vil 'vandre' rundt på Fyn. Man kan se udstillingen i Bogense Kirke fra 20. februar til 11. marts.

Jørn Aarup-Kristensen, tidl. rektor, Søndersø og Frede Madsen, tidl. museumslærer, Odense har brugt de seneste fire år på at lave udstillingen. De vil præsentere udstillingen og fortælle om den særlige kultur, som har udfoldet sig i og omkring de fynske præstegårde. De vil også stille spørgs-målet: Om præstegårdskulturens tid er ved at være forbi? Vel mødt til en spændende aften om fynske præstegårde.


Kirkekalender
Søndag 17. december
3. søndag i advent
Særslev:Lukket
Ejlby:10.30
Melby:
» Se flere datoer

Arrangementer
Julekoncert med Pilekoret
Tirsdag d. 12. dec. kl. 19.30 i Ejlby Kirke
Pilekoret er et blandet 4-stemmigt kor med et repertoire, der spænder fra klassisk til rytmisk mu....
» Læs mere
» Se alle arrangementer

Andagter & prædikener
Dom og frikendelse - Prædiken fra Sidste søndag i kirkeåret
Dom og frikendelse Prædiken fra Sidste søndag i kirkeåret 26. november 2017 i Melby Kirke v. sogne....
» Læs mere
Prædiken på Alle Helgens dag - 5. november 2017 i Ejlby Kirke
Prædiken på Alle Helgens dag. 5. november 2017 i Ejlby Kirke. v. sognepræst Gunvor Sandvad. Bibe....
» Læs mere
Nyt fra menighedsrådet og sognepræsten
Referat
Referat af møde 5. december 2017 Referatet kan læses som PDF-fil ved at klikke på nedenstående link....
» Læs mere
Adventskransen
Adventskransen Adventskransen stammer fra Tyskland. Den kom til Danmark for godt 100 år siden.....
» Læs mere
Kommende møder:
10. januar 2018 kl. 19.00
08. februar 2018 kl. 19.00
06. marts 2018 kl. 18.30
04. april 2018 kl. 19.00
03. maj 2018 kl. 19.00
06. juni 2018 kl. 19.00

Nyt fra graveren
En stundende højtid nærmer sig
En stundende højtid nærmer sig Selvom vi i skrivende stund kun er i november måned, mindes vi dag....
» Læs mere
Sognepræst: Gunvor Sandvad, Tlf. 64 84 11 37 - 23 44 71 09